Solskinsøen

Bornholm er Danmarks Solskinsø og er topcharmerende. Kør til Bornholms største by Rønne med den fineste havn, og på sydkysten ligger Dueodde med sin brede, hvide sandstrand og det fineste sand. På Bornholm finder du også Europcar Bornholm, hvis du mangler bilen til Bornholm rundt eller varevognen til storindkøb af lokaltroldene: Krøllebøller.

               

Kør til Hammershus Slotsruin

Hammershus er Nordeuropas største borgruin og Bornholms mest besøgte seværdighed.

Hammershus er en af Danmarks mest populære seværdigheder og en chance for at opleve den bornholmske historie.

Borgen er opført af kirkemagten i Danmark og Lunds ærkebiskop i samarbejde med Valdemar Sejr i starten af 1200-tallet. Borgen er benyttet som afsæt for de danske korstoge.

Igennem historien har flere hære og historiske personligheder gæstet borgen. I 1743 opgav magthaverne dog endeligt Hammershus og bornholmerne kunne frit hente sten på stedet, der forfaldt indtil 1822, hvor ruinen blev fredet.

Hammershus er i dag Bornholms mest kendte seværdighed og kan besøges hele året rundt helt gratis.

OBS! Du kan sagtens tage bilen, men der er betalingsparkering ved Besøgscenteret.

Langebjergvej 26

3770 Allinge

 

Østerlars Rundkirke 

Bornholms største og ældste Rundkirke og Bornholms ældste bygning bygget ca. år 1150. Oprindelig uden tagkonstruktion og tag, som blev tilbygget i 1744. Selve pillerne er ligeledes bygget til senere. Du kan se tre Runesten ca. år 1050, gravsten af gotlandsk kalksten fra 1370  samt de berømte kalkmalerier fra omkring 1350.

Gudhjemvej 28

3760 Gudhjem

 

Ekkodalen

Vidste du, at Ekkodalen er den længste sprækkedal på Bornholm? Den kan følges fra kysten nær Gudhjem til øens midte (ca. 12 km). Sprækkedalene er opstået for ca. 1400 millioner år siden som revner i grundfjeldet af granit. Nogle er få meter, andre over 100 m brede. De retlinede sprækkedale har næsten alle retningen: Nordøst-Sydvest. I sprækkedalene findes oftest en ret uberørt natur, småsøer og vandløb. Og ja, du må gerne råbe: ”Ekko” … ekko ekko… og hvad rimer på møller?

Ekkodalsvejen 5

3720 Aakirkeby