København

Kør på opdagelse i hele København, hvor hver enkelt bydel byder på noget særligt.

Besøg de uudforskede kvarterer på kanten af byen, naturen og de kendte seværdigheder igen og igen

 

Det skal du opleve på Refshaleøen

Refshaleøen er et gammelt industriområde, som engang var hjemsted for et af verdens største skibsværfter, B&W. I dag bobler den genfundne bydel af kreativitet og stærke iværksætterkræfter, kunst, mad og festivaler – en verden fra ”det gamle København”. Besøg Halvandets cool strandbar. Her kan du også parkere ganske nemt og nyde København fra vandsiden.

 

Guide til det grønne Frederiksberg

Kør gennem Frederiksberg, parker gratis i 2 timer i Frederiksbergs p-zone (husk p-app) og gå en smuk tur op ad den mondæne Frederiksberg Allé eller en sublim café- og shoppingtur gennem perlen Værnedamsvej, der byder på nærmest parisisk stemning ved fortovscafeen Granola.

Frederiksberg er sin egen by i byen.

 

Det historiske og maritime Christianshavn

Kør langs kanalerne og de gamle, farvede huse, der er karakteristisk for smukke Christianshavn. Husk at besøge den tilstødende ø, Holmen, hvor Operaen toner frem. Her får du også de ultimative billeder af Skuespilhuset og Amalienborg på den anden side.

Du kan parkere på p-pladsen ved Operahuset.

 

5 favoritter fra København

Københavnske klassikere er et sikkert hit. Alle hovedstæder har deres ikoniske seværdigheder og oplevelser, ting man skal se og gøre mindst én gang. København er ingen undtagelse med Rundetårn, Tivoli, Nyhavn og kanalrundtfart i byens historiske kanaler. Se vores bud på 5 steder, der skal opleves, når man er i København.

 

#01 Tivoli

Tivoli er et overflødighedshorn af oplevelser, fra vilde forlystelser til gode madoplevelser ogkoncerter, og et must-see for i København. Tivoli ligger kun få minutters gang fra Rådhuspladsen, og et stenkast fra Tivoli finder du Europcars station i København på Gl. Kongevej 13.

En del af Tivolis hemmelighed er, at der er noget for enhver smag. Den gamle have er smukkere end nogen anden forlystelsespark med eksotisk arkitektur, historiske bygninger og frodige haver. Om aftenen skaber tusindvis af farvede lys en eventyrlig atmosfære, der er helt unik.

 

#02 Amalienborg

Fuldend besøget på Amalienborg slotsplads – træd indenfor i palæet og oplev det kongelige liv i fortid og nutid. Amalienborg præsenterer de seneste konger og dronningers private værelser og en udstilling om monarkiet med dets mange traditioner.

Om lørdagen er der adgang til beletagen med Gallsalen og de øvrige pragtrum, der stadig bliver brugt som repræsentationslokaler af den kongelige familie. Husets maskot, elefanten Hannibal, møder børnene i øjenhøjde på skilte henvendt specielt til dem.

 

#03 Rundetårn

Da Christian IV byggede Rundetaarn var Danmark kendt i astronomiens verden takket være astronomenTycho Brahe. Da Tycho Brahe døde i 1601, ville Christian IV videreføre Brahes forskning med et universitetsobservatorium, hvilket resulterede i opførelsen af Rundetaarn.

Som en ny attraktion kan man nu også se Rundetaarns kerne ved at stå på et glasgulv, der svæver 25 meter over bunden. Glasset er over 50 mm tykt og kan bære op til 900 kg per kvadratmeter.

 

#04 Kanalrundfart

Oplev Københavns idylliske havn og kanaler med en kanalrundfartstur. Turen tager cirka en time, og er guidet på både dansk og engelsk. Visse afgange har også et tredje sprog, der varierer mellem tysk, italiensk, fransk, portugisisk og spansk.

Nu kan du også tage på kanalrundfart med god samvittighed.

Canal Tours Copenhagen har nemlig i samarbejde med Københavns Havn valgt at sætte særligt fokus på klima og miljø.

 

#05 Zoologisk Have

Alverdens dyreliv helt tæt på. Oplev de ikoniske pandaer og se det storslåede Pandaanlæg designer af BIG ved Bjarke Ingels. Opdag, hvor stor en isbjørn faktisk er og se verden fra oven som en giraf. Zoo skuffer aldrig! Parkering er muligt ved Zoo, men ellers kan man parkere bilen på Frederiksberg og gå det sidste stykke til Zoo.