Eventyrlige Odense

 

H.C. Andersens Hjemby

Kom tæt på Odenses mest kendte bysbarn, H.C. Andersen. Multikunstneren Andersen imponerede med eventyr, teaterstykker, biografier, rejsebeskrivelser, papirklip og meget mere. Besøg de lokale attraktioner, der hver især belyser en eller flere sider af vores berømte eventyrdigter.

 

Fynske fristelser med go’ smag

Odense byder på masser af lækre madoplevelser i Odense centrum på de små hyggelige cafeer. Besøg også de mange boder og street food-stande i Storms Pakhus ved Odense Havn. Husk også at prøvesmage den fynske klassiker: Brunsvigeren, som alle bagere på Fyn byder på.

 

Den Fynske Landsby

Få kilometer fra Odense midtby finder du frilandsmuseet, Den Fynske Landsby. Du inviteres indenfor i en fynsk landsby, som den kunne have set ud i 1800-tallet. Museet består af en række gårde og huse, der alle oprindelig har stået i landsbyer rundt om på Fyn og øerne.

En vigtig del af landsbyens historie formidles gennem de mennesker og dyr, der levendegør de gamle bygninger. Specielt i ferieperioder vil I kunne møde husbond i marken sammen med karlen. Lillepigen går madmoder til hånde i køkkenet, og lyden fra smedens hammer vil gjalde i landsbygaden.