Leje af bil i udlandet


På denne side kan du læse et par gode råd vedr. billeje i udlandet generelt.

Book bil i udlandet

Bestil altid direkte ved Europcar via europcar.com. Det sikrer dig den bedste service. Læs mere om booking via eksterne firmaer her.

Sæt dig ind i dit rejsemåls regler

Undersøg forholdende og lovgivningen i det land, som du rejser til. I nogle lande er der krav om indkørselstilladelser og miljøzonemærker. Se mere på trafikken.dk. Vær især opmærksom ved kørsel i England, Frankrig, Italien, Tyskland og Norge, da man i disse lande desværre nemt kan begå en forseelse uden man bemærker det.

Medbring eget kreditkort, pas og kørekort, når du lejer i udlandet

I udlandet skal lejeren medbringe eget kreditkort, pas og kørekort. Debitkort accepteres ikke, og man kan heller ikke betale med en andens kreditkort.

Godkendte betalingskort

Du skal kunne præsentere et gyldigt internationalt kreditkort udstedt i dit navn, når du afhenter bilen. VISA/Electron og VISA/Dankort er debitkort og kan ikke godkendes som betalingsmiddel, undtagen i Danmark hvor du kan betale med VISA/Dankort.

Hvis du ønsker at betale med et debitkort, så skal du også medbringe et gyldigt kreditkort ved afhentning af bilen, som også er udstedt i dit navn.
Der vil blive reserveret et beløb (taget en autorisation) på kreditkortet som sikkerhed for betaling af evt. p-afgift, påfyldning af brændstof, selvrisiko osv. 

Er du ung chauffør?

Vær opmærksom på at man i nogle lande har en minimums aldersgrænse. Derudover kan der være et forsikringstillæg, hvis lejer eller chauffør er ung.

Er du ældre chauffør?

Vær opmærksom på, at der i enkelte lande kan være en maks aldersgrænse

Egenkontrol af evt. skader ved udlevering af bilen

Gennemgå bilen og sikre, at alle eventuelle skader er noteret på lejekontrakten, inden du kører fra udlejningskontoret.

Italesæt evt. fejl ved udlevering af bilen

Lever bilens størrelse eller stand ikke op til forventningerne, så påtal dette og bed om en anden bil inden du kører fra udlejningskontoret. Er det, mod forventning, ikke muligt at få en anden bil, så sørg for at det på lejekontrakten noteres og anerkendes at du ikke er tilfreds med den udleverede bil.

Gælder ved leje af bil i Schweiz

Kørekort ved billeje i Schweiz

Fører skal have haft kørekort i minimum 1 år. Kørekort udsted uden for Schweiz skal tydeligt kunne identificeres som et kørekort, ellers kræves et internationalt kørekort.
Vigtigt: Det internationale kørekort uden nationalt kørekort accepteres ikke. Digitale kørekort (E-licenser) accepteres ikke. Der skal også fremvises pas/ID.

Kreditkort som er accepterede ved billeje i Schweiz

American Express, Diners Club, MasterCard, Visa.
Debet/-forudbetalte kort accepteres ikke. For nogle køretøjer kræves to forskellige kreditkort.
Begrænsning af forudbetalte reservationer:
Kun kortidenhaveren kan drage fordel af forudbetalte priser og skal være til stede ved afhentning af køretøjet og skal fremvise det samme kreditkort som blev benyttet til forudbetaling til dækning af eventuelle yderligere ikke-forventede gebyrer, der ikke er dækket af forudbetalingsbeløbet. Kortholderen vil blive navngivet som lejer og hovedchauffør på lejeaftalen, enhver anden vil være en ekstra chauffør.