Krisen i Ukraine - Information til rejsende og kunder


Krisen i Ukraine – Information til rejsende og kunder

Russiske militærstyrkers igangværende angreb på Ukraine rejser en masse bekymringer og spørgsmål, naturligvis ud fra et humanitært synspunkt, men også med hensyn til indvirkningen på vores operationer, som en konsekvens især af de internationale sanktioner, der er iværksat over for Rusland og Hviderusland.   

Vi har oprettet denne side for at holde dig opdateret om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du har en reservation hos os ELLER før du ønsker at reservere hos os

1. Alle ukrainske, russiske og hviderussiske destinationer er ikke længere mulige at booke / tilgængelige 

2. ​Det er ikke muligt at krydse den ukrainske grænse med et af vores køretøjer 

Ukraine er nu en krigszone: Forsikringsselskaber kan ikke yde nogen form for dækning på hele det ukrainske territorium.

3. Hvis du har et Visa, MasterCard eller American Express udstedt i Rusland eller et betalingsmiddel udstedt af en bank som er udelukket fra SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications): Til dato: VTB Bank, Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank, Rossiya Bank, Sovcombank, VEB and Russia’s development bank

  • Vi vil ikke være i stand til at fortsætte med din booking, enten direkte via vores systemer eller gennem en samarbejdspartner (Expedia, RentalCars, CarTrawler, …).
  • Vi vil heller ikke være i stand til at refundere din booking i tilfælde af at du reserverede før det øjeblik hvor de internationale sanktioner trådte i kraft
  • Bemærk venligst, at vi heller ikke accepterer kontanter, det være sig I euro eller anden valuta. Desuden vil vi i overensstemmelse med de internationale sanktioner, der er truffet mod enkeltpersoner i forbindelse med den ukrainske konflikt, ikke være i stand til at betjene dig, hvis dit navn står på en af listerne udstedt af: OFAC, UK, EU og FN.

Solidaritet med Ukraine & det Ukrainske folk 

I løbet af de sidste dage har vi modtaget adskillige anmodninger fra enkeltpersoner, ngo’er og foreninger, der hare brug for køretøjer for at støtte ukrainere med mad, medicin eller for at hjælpe dem med at forlade krigszonerne. Vi kunne desværre ikke give et positivt svar til alle, men vi gør vores ypperste for at hjælpe fra et centralt niveau. 

Som mobilitetsvirksomhed, der er dybt forankret i Europa, er vi overbeviste om at situationen kræver solidaritet, hvor støtte og hjælp betyder noget.

Det er derfor, udover at donere på gruppeniveau til UNHCR (FNs Flygtningeagentur), at flere lande i vores netværk i øjeblikket samarbejder med lokale foreninger og organisationer efter eget valg og alle involveret i humanitære aktioner for det ukrainske folk. Europcar Mobility Group Tyskland har f.eks. stillet 20 busser til rådighed, dedikeret til at levere mad og forsyninger til flygtninge, men også til at flytte dem fra grænsen til Polen til byer, der er klar til at tage imod dem. Vores polske franchisetager og deres teams gør også et fantastisk stykke arbejde med at støtte deres ukrainske kolleger, såvel som den ukrainske befolkning på alle mulige måder.     

Hvis du vil være med i den international solidaritetsbevægelse og støtte Ukraine, foreslår vi at du donerer til UNHCR: https://www.unhcr.org. Med det ukrainske folk, der massivt flygter fra kampe og bombninger, mobiliserer UNHCR ressourcer – og har akut brug for donationer – for at reagere så hurtigt og effektivt som muligt.