Elbiler stormer frem: Er din virksomhed klar til en miljørigtig bilflåde?

Christian Øien citat

I årets to første måneder, udgør elbiler 24% af det samlede antal nyregistrerede personbiler. Plug-in hybrider har længe været en af de store vindere på det danske bilmarked, men biltypen er i september 2022 blevet overhalet af elbiler. Europcar Danmark har samme forholdsmæssige fordeling af nyregistrerede elbiler, og ønsker at gøre det endnu lettere for virksomheder at sammensætte en miljørigtig bilflåde. Er din virksomhed klar?

Der er ingen tvivl om, at elbiler og plug-in hybrider vinder terræn i Danmark. Batterierne bliver større, antallet af ladestandere øges og priserne på elbiler falder. De forbedrede forhold har gjort det attraktivt at gøre firmabilen elektrisk, og nye tal fra De Danske Bilimportører viser, at elbiler og plug-in hybrider står for samlet 43% af de samlede nyregistreringer i januar og februar 2023. Spørgsmålet er, om du og din virksomhed er klar til skiftet? Vi har samlet 4 gode grunde til, hvorfor du skal vælge en elbil.

Økonomi og miljø skal gå op i en højere enhed

Alt taler for, at den grønne vej er fremtiden og den bedste vej at gå - fremfor den mere kendte vej med fossile brændstoffer. Der kan dog stadigvæk være et økonomisk aspekt, som holder virksomheder fra at udskifte hele bilflåden.

Har du lyst til at prøve til at prøve at køre elbil, inden du skifter hele din virksomheds bilflåde ud med grønne alternativer på én gang, så foreslår vi en fleksibel løsning, hvor du afprøver mulighederne uden at skulle binde dig i flere år.

Hos Europcar tilbyder vi leje af biler, varevogne og lastbiler i alt fra en dag til flere år – og vi har et bredt udvalg af grønne køretøjer på vejene. Det betyder, at du – hvis dine medarbejdere har specifikke behov og ønsker til biler og brændstof – kan imødekomme dem med en fleksibel mobilitetsløsning. Det samme gælder, hvis du vil teste, om varebilerne på sigt skal skiftes ud med grønnere køretøjer. Du kan leje forskellige modeller på både kort og lang binding og på den måde finde ud af, om bilerne lever op til dine forventninger – praktisk, økonomisk og miljømæssigt – inden du selv investerer.

Nedenfor har vi samlet en liste med 4 gode grunde til, hvorfor du skal vælge en elbil.

 

4 gode grunde til, hvorfor du skal vælge en elbil

1) Renere luft i byerne

Elbilen forurener ikke lokalt, og derfor kan vi holde vores byer renere og sikre, at vores medmennesker ikke udsættes for skadelige partikler.

2) Gratis parkering

Der er rig mulighed for at spare penge, når du kører i en elbil i Danmark og Europa. I København bliver en beboerlicens f.eks. udregnet efter en bils brændstofforbrug, hvilket gør parkeringen med elbil gratis. I Norge har elbilister også fordele som bl.a. billigere betalingsveje.

3) Øget køreglæde

De fleste elbiler har en meget kontant acceleration, som sikrer, at man kommer hurtigt frem. Det kan være med til at give en sjovere køreoplevelse.

4) Mindre larm

Elmotoren har et lavt støjniveau sammenlignet med en brændstofmotor. Du slipper derfor for motorstøjen, når du kører bil.

 

 

Vil du høre mere om vores tilbud på leasing af elbiler?

Klik her

Skal du bruge en bil eller varevogn her og nu?

Book direkte

Ønsker du at læse andre af vores artikler?

Læs mere