Hvorfor er fremtidens bilmarked elektrisk?

Hvorfor er fremtidens bilmarked elektrisk?

Fremtidens bilmarked vil være domineret af elbiler, og der god grund til at hoppe med på den grønne bølge – ikke mindst med firmabilerne.

Med afgiftslettelser i lande som Norge og Danmark har elbilisterne fået gode kår. Ikke mindst hvis man regner de lavere udgifter til strøm og service med i totalprisen på en elektrisk bil, og det får stadig flere bilkøbere til at overveje elbilerne. 

Produktionen af forbrændingsbiler toppede i 2019, og de grønne alternativer får mere og mere plads på hylderne. Vi har taget et kig på, hvad der driver den grønne omstilling på bilmarkedet og kommer med et bud på, hvordan du bliver en del af den elektriske udvikling.

 

Store aktører ønsker et klimavenligt alternativ

Selvom elbilen stadig har udfordringer, er den ét af svarene på de problemer, kloden står overfor. Vi udleder for meget CO2, og traditionelle benzin- og dieselbiler er blandt de helt store syndere.

Klimabekymrede forbrugere er i sagens natur med til at drive udviklingen, men det helt store arbejde foregår på højere plan. Nye regulatoriske mål i både EU og USA sigter eksempelvis mod en andel af elektriske biler på mindst 50% i 2030, og samtidig har flere lande annonceret salgsforbud mod forbrændingsmotorer i 2030 og 2035.

Det regulatoriske pres og forbrugernes stadig større træk mod elbiler varierer meget fra verdensdel til verdensdel. I denne artikel spår McKinsey, at Europa vil elektrificere hurtigst og sætte sig som den globale leder på det elektriske bilmarked. Formodningen bygger på Europa-Kommissionens regulatoriske mål, der kræver omkring 60% elbilsalg i kombination med, at flere lande allerede har annonceret stop for salg af traditionelle forbrændingsbiler i 2030. I forlængelse af dette har hele 7 producenter desuden forpligtet sig til 100% elbilsalg inden for EU, når kalenderen siger 2030.

 

Elbilmarkedets udfordringer

Accelerationen af det elektriske bilmarked lægger et betydeligt pres på regeringer verden over for at gøre det praktisk muligt at være elbilist. Særligt i forbindelse med etablering af den nødvendige opladningsinfrastruktur.

For mens ledere verden over forpligter sig til store mål, skal vi i Danmark (og andre lande) stadig løse en række udfordringer, før vi kan se målstregen. En undersøgelse foretaget af analysevirksomheden YouGov i samarbejde med Rambøll afslører, at de største barrierer på dansk grund handler om høje priser og mangel på ladestationer i det offentlige rum.

Særligt sidstnævnte stiller krav til samfundet, for uden offentlige milliardinvesteringer kommer ladeinfrastrukturen til elbiler til at halte. Det kan bremse salget af elbiler og dermed den grønne omstilling, bilmarkedet er i gang med. 

 

Gør firmabilen elektrisk uden risiko

Vil du være en del af den grønne bølge, kan du med fordel skifte den konventionelle firmabil – eller hele virksomhedens bilflåde – ud med et grønnere alternativ i form af en elbil eller en plugin-hybrid.

Du tager ikke bare din tørn i omstillingens tegn, du sender også et vigtigt signal til kunderne. Hvis miljø og bæredygtighed spiller en rolle for dig, kan du med en grøn bilpolitik walk the talk. Har du en stor bilflåde, kan valget af elbiler betyde en væsentlig reduktion i klimaaftrykket fra virksomhedens forretningsaktiviteter.

Er du nervøs for at investere i de elektriske biler, fordi fremtiden er usikker – både i forhold til afskrivning, beskatning og den hurtige teknologiske udvikling, der gør elbilerne hurtigere og bedre i en fart, hvor det er svært at følge med? Så kan du overveje at lease virksomhedens firmabiler.

Ved leasing af en elbil får du den elektriske køreglæde, og du bliver en aktiv del af den grønne omstilling uden risikoen for, at bilen taber større værdi, end økonomien kan bære.

 

 

Vil du høre mere om vores tilbud på leasing af elbiler?

Klik her

Skal du bruge en bil eller varevogn her og nu?

Book direkte

Ønsker du at læse andre af vores artikler?

Læs mere