Lang leveringstid på din næste bil... hvad nu?

Lang leveringstid på din næste bil... hvad nu?

Mikrochip krise, råvaremangel og manglende arbejdskraft… Dette er blot nogle af årsagerne til at vi ikke længere taler dage, når samtalen falder på leveringstiden for nye biler, men derimod måneder. Er dit nye køretøj en af dem, der lader vente på sig? Læs med og se, hvordan du kan blive kørende i venteperioden.

Bilmarkedet har altid kørt som en velsmurt produktionsmaskine, der har spyttet den ene nye bil efter den anden ud, men den globale mangel på mikrochip har kastet grus i maskineriet. Det betyder, at der er flere måneders leveringstid på mange populære bilmodeller, og det kan give anledning til transportudfordringer for mange.

Heldigvis er der flere muligheder for at blive kørende i ventetiden; du kan minilease en bil for en bestemt periode, leje en bil eller overveje, om en delebilsordning kan klare opgaven for dig. Nedenfor gennemgås nogle af mulighederne – forhåbentlig kan det give dig det nødvendige overblik til at finde en løsning. 

 

Delebil – til de korte sporadiske ture

Det kan være problematisk ikke at have adgang til en bil, mens du venter på dit nyindkøbte køretøj. Har du ikke behov for transport hver dag, kan du kigge nærmere på delebilsordningen.

En delebil er en perfekt løsning til dig, der ikke skal pendle til og fra arbejde hver dag, men som gerne vil have en bil, når du for eksempel skal en tur i IKEA, til vandet med børnene eller besøge familien i den anden ende af landet. Der skal skeles mellem bybiler, der typisk kan bookes ned på minuttet, reelle delebiler der typisk kan bookes fra en time til flere dage, herunder private delebiler, hvor bilerne deles mellem privatpersoner.

For at gøre brug af en delebil skal du være medlem af en delebilsordning, hvor du booker en bil for en bestemt periode. Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvordan priserne fastsættes, men ofte betaler du et oprettelsesgebyr for at blive medlem, og derudover betaler du for dit forbrug på minut eller timebasis.

 

Lejebil – behov for transport i flere dage

Har du brug for en bil i flere dage i træk, vil det oftest kunne svare sig at leje en bil. Du vil også her opleve fleksible løsninger og prispunktet for den længere leje vil typisk være lavere end for en tilsvarende delebil.

Med en lejebil kan du nemt booke din bil online eller via en app og hente nøgle og bil hos din nærmeste udlejningsstation. Løsningen er nemt tilgængelig for alle i både større og mindre byer, hvor delebilerne oftest kun findes i de helt store byer.

 

Minileasing – dagligt behov i en længere periode

Minileasing, mikroleasing, månedsleje. Kært barn har mange navne, men uanset hvad du kalder det, er løsningen den samme. Har du brug for en bil i 30 dage eller mere, kan minileasing være en fordelagtig mulighed.

Stejler du, når du hører ordet leasing, fordi du alt for mange gange har set, hvordan førstegangsydelsen er absurd høj? Det kan den også være, men det er sjældent aktuelt i forbindelse med minileasing. Ofte er der ingen førstegangsydelse, blot et depositum og første måneds ydelse. Ved minileasing er alle omkostninger forbundet med bilens drift typisk inkluderet (forsikring, afgifter, service osv.) og bilen vil afhængig af produktet, kunne afleveres med dags varsel efter de første 30 dage. Prispunktet er i forhold til delebiler og lejebiler forholdsvist lavt da du binder dig til bilen i en given periode.

Den helt store fordel ved at minilease en bil for én eller flere måneder er naturligvis, at du får et transportmiddel, der kan tage dig fra A-B hver dag. Du binder dig ikke til en årelang kontrakt, men alligevel har du en bil til rådighed, mens du venter på, at din nye drømmebil lander på adressen. 

Er du usikker på, hvilken løsning der er den bedste for dig – så er du altid velkommen til at kontakte din lokale Europcar station. Vi deler gerne ud af gode råd og vejledning, så du kan blive kørende, mens du venter på din bil.

 

Vil du se aktuelle priser og tilbud på minileasing?

Klik her

Skal du bruge en bil eller varevogn her og nu?

Book direkte

Ønsker du at læse andre af vores artikler?

Læs mere