Hvordan sammensætter du en miljørigtig bilflåde?

 

Hvordan sammensætter du en miljørigtig bilflåde?

Når virksomhedens bilflåde skal sammensættes, er hybridbilerne en af de helt store vindere på det danske marked, og det er ikke uden grund. Spørgsmålet er, om det også er den rette løsning for dig, og hvad er nøglen til at gøre plugin-hybrid-modellen til en god forretning?

De gunstige regler for registreringsafgiften på elektriske biler har gjort plugin-hybrider attraktive som firmabiler. Med den lavere afgift får medarbejderne billigere beskatning, og samtidig sparer virksomhederne penge på driften – men de skal lades op hver dag, hvis regnestykket skal gå op.

Ifølge FDM er det især de lidt dyrere og større plugin-hybrid-modeller, der har fundet sin vej ind på firmabilmarkedet, men selvom det er en populær løsning hos medarbejderne, er det ikke nødvendigvis den mest økonomiske investering for virksomheden.

Opladning er nøglen

Kigger vi på de grønne mobilitetstal for december 2021, så var 32 % af alle personbiler netop plugin- hybrid, mens 28 % af alle personbiler var elbiler. El- og hybridbilernes indtog er i fortsat vækst, og virksomhederne skal for alvor til lommeregnerne, hvis de ønsker at sammensætte en miljørigtig bilflåde, hvor økonomi og miljø går op i en højere enhed. Opladning er essentielt, hvis det skal være en god forretning.

Det europæiske leasingselskab Alphabet har beregnet beskatningsgrundlaget for 17 populære bilmodeller, og i alle tilfældene er plugin-hybriderne billigere end tilsvarende dieselbiler, og som bruger kan du spare et sted mellem 500-1.500 kr. efter skat om måneden ved at gå denne vej. Men skal den økonomiske gevinst også komme virksomheden til gode, er det helt essentielt, at firmabilisten rent faktisk husker at lade bilen. Hver dag. Gør vedkommende ikke det – ja, så bliver det i gennemsnit 450-900 kr. dyrere for virksomheden end den traditionelle dieselløsning, der ellers har hersket på firmabilmarkedet. 

Vil du som virksomhed have økonomisk gevinst ud af den grønne løsning, skal medarbejderne helst lade bilen to gange dagligt. Kan det lade sig gøre, skal firmabilisten ifølge beregningerne køre mere end 60.000 km årligt, før diesel bliver billigere.

Så kort sagt: Opladning er nøglen – både til at gøre plugin-hybriden til en god forretning for din virksomhed, men også for miljøet.

Når økonomi og miljø skal gå op i en højere enhed

Skal bilflåden sammensættes med tanke på miljøet, er økonomien naturligvis ikke altafgørende. Når det er sagt, skal bundlinjen gerne stemme, hvis løsningen skal være bæredygtig på den lange bane.

Så spørgsmålet er, om du skal vælge el- og hybridmodeller til bilflåden, eller om du skal gå den mere kendte vej med fossile brændstoffer? Vi kan hos Europcar ikke give dig det endelige svar, men alt taler for, at den grønne vej er den bedste vej at gå. Har du ikke råd til – eller mulighed for – at skifte hele flåden ud med grønne alternativer på én gang, og er du også nervøs for, om de elektroniske køretøjer lever op til dine krav, så foreslår vi en fleksibel løsning, hvor du afprøver mulighederne uden at binde dig.

Hos Europcar kan du leje biler, varevogne og lastbiler på både kortere og længere sigt, og du kan langtidslease såvel som korttidslease – og vi har et bredt udvalg af grønne køretøjer på vejene. Det betyder, at du – hvis dine medarbejdere har specifikke behov og ønsker til biler og brændstof – kan imødekomme dem med en fleksibel leasingmodel. Det samme gælder, hvis du vil teste, om varebilerne på sigt skal skiftes ud med grønnere køretøjer; du kan leje forskellige modeller på både kort og lang sigt og på den måde finde ud af, om bilerne lever op til dine forventninger – praktisk, økonomisk og miljømæssigt – inden du selv investerer. 

 

HENRIK HÜBSCHMANN

heh@europcar.dk

Fleet Export Manager

 

Se video med Henrik her

 

 

Hent guiden til en miljørigtig flåde 

Vil du høre mere om vores tilbud til at sammensætte en miljørigtig flåde?

Skal du bruge en bil eller varevogn her og nu?

Ønsker du at læse andre af vores artikler?