Skru op og ned for flådesammensætningen med fleksible lejeløsninger

 

Sæsonbetonede arbejdsbyrder, ændringer i opgaverne eller et specifikt projekt der kræver en helt særlig vognpark for en kort periode? Som større flådeejer kan det være svært at få flådesammensætningen til at gå op. 

Det er umuligt at spå om fremtiden; vinder man udbuddet, opstår der pludselige ændringer på byggepladsen eller går nogle af varevognene i stykker? De ubekendte faktorer gør det svært – ja, nærmest umuligt – at definere, hvordan din flådesammensætning optimalt set skal se ud om 1, 3 eller 6 måneder. Har du for mange varevogne eller lastbiler, risikerer du, at de samler støv på parkeringspladsen – har du for få, kan du være tvunget til at sige nej til en opgave.

Ingen af delene er fordelagtige for økonomien, og derfor kan det være nødvendigt med en nem og fleksibel adgang til flere vogne.

Grundlæggende har du to muligheder, hvis du ikke ønsker at eje for mange køretøjer; du kan lease, eller du kan leje. Udfordringen ved leasing er, at du ofte binder dig for en lang periode, og det er ikke nødvendigvis en attraktiv løsning, da du risikerer at ende i samme situation som beskrevet ovenfor – nemlig med lastbiler eller varevogne, der står stille.

Få fleksibilitet med kort- og langtidsleje

Der er ingen tvivl om, at det i mange tilfælde kan betale sig at købe sine egne varevogne og lastbiler – alternativt lease dem – men det er en løsning, der sætter både fleksibiliteten og økonomien under pres. Vil du holde flådesammensætningen på et økonomisk attraktivt niveau, er det essentielt, at du ikke ejer flere biler, end du bruger hver dag – det er nemlig dyrt at have dem stående på parkeringspladsen.

Spørgsmålet er naturligvis, hvad du så gør, når du lander et stort projekt og har brug for otte nye varevogne? Skal du købe dem, vel vidende at der er lang leveringstid, og at de måske kommer til at stå stille, når projektet er afsluttet om et halvt år? Eller skal du vælge en mere fleksibel vej, der godt nok koster mere nu og her, men som kan spare dig for mange udgifter på den lange bane?

Spørger du os, er svaret enkelt; du skal naturligvis gå med fleksibilitet, og det får du med leje. Du bør ikke binde dig til en lang kontrakt – du skal i stedet leje vognen(e) i nøjagtig den periode, du har brug for. Ja, det koster en smule mere end leasing eller afdrag, men til gengæld betaler du kun for lige præcis de dage, du bruger vognene.

Det er fleksibilitet, når det er bedst.

Rent praktisk...

... tænker du måske, at det ikke kan lade sig gøre, fordi din adresse ligger langt fra landets største byer. Men det behøver ikke at være et problem. Hos Europcar dækker vi hele landet, og du kan afhente vognene hos din nærmeste Europcar station - alternativt kan vi efter aftale levere bilflåden på din lokation. 

Vi holder endda åbent i weekenderne, og det betyder, at du også kan få en varevogn søndag morgen, hvis din egen er brudt sammen – vi holder dig kørende, når du har brug for det.   

Ønsker du også en fleksibel lejeløsning til din virksomhed?

Klik her

Skal du bruge en bil eller varevogn her og nu?

Book direkte

Ønsker du at læse andre af vores artikler?

Læs mere