Overvejer du at skifte til elbil? Så ved du måske også, at der findes et hav af bekymringer, myter og teorier. Vi har identificeret nogle af de største bekymringer, som afholder folk fra at køre elbil. I samarbejde med biljournalisten Henrik Dreboldt, bedre kendt som Kuffert & Kørehandsker, gennemgås og afmystificeres nogle af de største bekymringer - følg med og bliv klogere på elbiler.

 

Har elbiler nok rækkevidde?

Selvom moderne elbiler har set en stor stigning i rækkevidde, så kan nogle mennesker stadig føle sig usikre ved tanken om at skifte fra traditionelle fossilbiler til elbiler.

Hvis du har en rækkevidde på mellem 400-500 km i din elbil, så er der ikke noget at være bange for, da ladenetværket i Danmark i dag er yderst veludviklet. Skulle du dog køre helt tør for strøm, så ringer du blot efter et fejeblad - præcis på samme måde, som hvis du løber tør for brændstof.Er elbiler dyrere i drift?

Selvom elbiler ofte koster mere ved køb, grundet avanceret batteri- og elektrisk drivteknologi, kan de vise sig at være mere økonomiske i det lange løb med hensyn til variable omkostninger per kilometer.

For eksempel, vil det typisk koste omkring 1 kr. i brændstof at køre 1 km i en bil med forbrændingsmotor, hvor det i en elbil (ved hjemmeladning) vil koste 40 øre pr. km i strøm. Hvis du derimod lader på hurtigladere langs motorvejene, vil det typisk koste omkring 80 øre pr. km.Hvordan oplader jeg en elbil?

Opladning af elbil kan være en smule angstprovokerende første gang, men det er lige så simpelt som at hælde benzin/diesel på din bil. Du kører blot hen til en oplader, sætter dit stik i bilen, lader op og kører dernæst videre.

Det er ikke alle steder, hvor du kan betale med kreditkort, så det anbefales at downloade en ladeapp (f.eks. Q8’s ladeapp). Med en app installeret, vil du nemt kunne finde en nærliggende ladestander og trykke på den eksakte ladestander, som du ønsker at bruge. I appen taster du dine kortoplysninger og trykker 'start opladning'. Når du er færdig igen, trykker du 'stop opladning'.