1. Hammershus Slotsruin og Hammerknuden

Hammershus er Nordeuropas største borgruin og Bornholms mest besøgte seværdighed. Hammershus er en af Danmarks mest populære seværdigheder og en chance for at opleve den bornholmske historie.

Nær Hammershus ligger Hammerknuden, som er et stort naturområde. Tag de gode vandresko på og oplev den flotte natur samt Opalsøen, hvor man kan prøve den vilde svævebane på 260 meter.

2. Østerlars Rundkirke

Bornholms største og ældste Rundkirke og Bornholms ældste bygning er bygget ca. år 1150. Oprindelig uden tagkonstruktion og tag, som blev tilbygget i 1744. Selve pillerne er ligeledes bygget til senere. Du kan se tre runesten fra ca. år 1050, gravsten af gotlandsk kalksten fra år 1370 samt de berømte kalkmalerier fra omkring år 1350.

Østerlars Rundkirke

3. Ekkodalen

Vidste du, at Ekkodalen er den længste sprækkedal på Bornholm? Den kan følges fra kysten nær Gudhjem til øens midte (ca. 12 km). Sprækkedalene er opstået for ca. 1400 millioner år siden som revner i grundfjeldet af granit. Nogle er få meter, andre er over 100 m brede.

De retlinede sprækkedale har næsten alle retninger: Nordøst-Sydvest. I sprækkedalene findes oftest en ret uberørt natur, småsøer og vandløb. Og ja, du må gerne råbe: ”Ekko” … ekko ekko… og hvad rimer på møller? Ekkodalen ligger i den store skov Almindingen, hvor man også finder Rokkestenen.

4. Gudhjem

Danmarks eneste bjergby, Gudhjem, er de bornholmske røgeriers fødeby. Smag en klassisk “Sol over Gudhjem” og oplev byens mange spændende gader og stræder med alt fra glaspusteri til små spændende specialbutikker. Derudover er kunstneren Oluf Høsts hjem og museum et besøg værd. Fra Gudhjem kan du desuden tage den lille færge ud til Danmarks østligste ø, Christiansø samt sejle forbi Helligdomsklipperne.

Gudhjem på Bornholm

5. Dueodde

En af Europas bedste sandstrande finder man på Bornholms sydspids. Dueodde er kendt for sit meget fine, hvide sand og det klare vand med de mange revler. Stranden strækker sig over mange kilometer med masser af klitter, hvor man kan finde læ og være helt uforstyrret.

Ydermere er en tur op i Dueodde Fyrtårn et besøg værd, da det giver et fantastisk kig ud over kystområdet og hele den sydlige del af Bornholm.