FlĂĽdechefen anbefaler: Disse firmabiler pĂĽ el skal du vĂŚlge i 2024

Firmabil pĂĽ el

I takt med den stigende bevügenhed om ansvarlige transportløsninger er virksomheder i stigende grad interesserede i at inkorporere elektriske firmabiler i deres flüde. Det elektriske skift er ikke kun et ansvarligt valg fra et miljøperspektiv, men det kan ogsü resultere i omkostningsbesparelser og skabe et grønnere image for virksomheden. Men med et voksende antal elektriske biler pü markedet og prisvariationer, kan det vÌre en udfordring at trÌffe det rette valg.

I denne artikel vil vores flüdechef Henrik Hßbschmann give dig hans anbefalinger til nye firmabiler pü el i tre forskellige prisklasser. Ved at dykke ned i hvert prisinterval vil vi identificere nøglefaktorer, der skal overvejes og pege pü nogle af markedets mest lovende modeller. Uanset om du er pü udkig efter en budgetvenlig løsning eller en luksuriøs elbiloplevelse, er denne guide designet til at hjÌlpe dig med at trÌffe informerede beslutninger og finde den elektriske firmabil, der bedst passer til dit behov og budget.


Prisramme: DKK 300-400.000


Volvo EX30 (Core SM Extended Range)

Volvo EX30

Volvos nye SUV har høj kvalitet til en forholdsvis lav pris. Bilen har fremragende køreegenskaber og kan lade fra 10-80 pct. strøm pü 26 min. Udgaven med extended range giver en rÌkkevidde pü 476 km (WLTP), med en pris pü lige over DKK 300.000.

LĂŚs mere hos Volvo.Renault Megane E-tech (Equilibre)

Renault Megane E-tech

Renault har opnået stor succes med deres elbiler og har med Megane E-Tech bl.a. vundet en flot tredjeplads ved kåringen af Årets Bil i Danmark i 2023. Den flotte placering skyldes især bilens lave vægt samt flotte rækkevidde på 442 km (WLTP).

LĂŚs mere hos Renault.Tesla Model Y (RWD Standard Range)

Tesla Y

Den billigste Model Y fra Tesla er blevet yderst populĂŚr i Danmark, da Tesla leverer masser af bil for pengene med kort leveringstid. Model Y er en mellemstor SUV, som bĂĽde er et praktisk og et lidt dyrere alternativ til Tesla Model 3. Tesla Model Y i standard range har en rĂŚkkevidde (WLTP) pĂĽ 455 km.

LĂŚs mere hos Tesla.Prisramme: DKK 400-500.000


VW ID.7 (Pro)

VW ID7

Årets firmabil 2024 ID7 kombinerer lang rækkevidde, hurtig opladning, rummelige pladsforhold og intuitiv betjening. Bilen er blevet rost til skyerne af motorjournalister og er også i finalen til Årets bil i Danmark 2024. ID.7 har en rækkevidde på hele 618 km (WLTP).

LĂŚs mere hos Volkswagen.Volvo XC40 (Recharge Single Motor)

Volvo XC40

Volvos første elbil er büde vellavet og hurtig. Den er baseret pü platformen af den almindelige XC40. Volvo XC40 har en masse power med 0-100 km/t pü under 5,0 sekunder, og udgaven med Recharge Single Motor har en rÌkkevidde pü op til 418 km (WLTP) Batteriet i Volvo XC40 kan oplades fra 10 til 80 procent pü ca. 32 minutter med en 150 kW DC lader.

LĂŚs mere hos Volvo.Polestar 2 (Long Range Single Motor)

Polestar 2

Polestar, der ligesom Volvo er ejet af den kinesiske Geely-koncern, har med deres Long Range Single Motor lavet en model, som giver en rigtig flot rĂŚkkevidde. I denne udgave er den dog en smule langsommere i optrĂŚkket med en 0-100 km/t-tid pĂĽ 7,4 sek. i stedet for 4,7 sekunder Officielt er Polestar 2 Long Range Single Motor opgivet til en rĂŚkkevidde pĂĽ hele 635 km (WLTP)

LĂŚs mere hos Polestar.Prisramme: DKK 500.000+


BMW i5 (eDrive40)

BMW i5

Det er over 50 ür siden, at den første BMW 5-serie kom pü markedet. Nu har BMW valgt at lave en ny 5-serie, som füs i büde el og plug-in hybrid. Det er den største 5-serie nogensinde, og den føles som en premium sedan. Den officielle rÌkkevidde lyder pü 572 km (WLTP).

LĂŚs mere hos BMW.Mercedes-Benz EQE (350+)

Mercedes EQE 350+

En af markedets bedste luksus-elbiler finder du hos Mercedes-Benz. EQE 350+ har en rigtig god komfort, masser af plads og uendelige muligheder i udstyr. Med EQE er rĂŚkkevidden desuden i absolut topklasse med en officiel rĂŚkkevidde pĂĽ hele 645 km (WLTP).

LĂŚs mere hos Mercedes-Benz.Xpeng G9 (Performance)

Xpeng G9

Kinesiske Xpeng har endnu ikke haft sit store gennembrud hos de danske bilejere, men müske vender det med deres SUV-model G9. Bilen har et stort batteri og kan lade med op til 300kW, hvilket resulterer i 10-80 procent opladning pü blot 20 minutter. Det gør den til markedets hurtigst ladende elbil. RÌkkevidden pü Xpeng G9 i Performance-udgaven er pü 520 km (WLTP).

LĂŚs mere hos Xpeng.