Musikkens Hus

Ved havnefronten med udsigt over Limfjorden, finder du Musikkens Hus - det musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle. Musikkens Hus består af mere end 20.000 m2 på 9 plan med tilhørende fire koncertsale, fem scener, en indbydende restaurant, en spændende foyer samt undervisnings- og administrations faciliteter. De faste beboere er Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatoriums Aalborg afdeling, Aalborg Universitets musikuddannelser, Musikkens Spisehus samt Musikkens Hus’ egen virksomhed.

Musikkens Hus er tegnet af det verdenskendte, østrigske arkitektfirma, Coop Himmelb(l)au.

Musikkens Hus i Aalborg

Nordkraft

Det gamle kraftværk er blevet til et stort kulturhus midt i Aalborg centrum. I Kulturhuset finder man både spillestedet Skråen, en hyggelig biograf, gode restaurantoplevelser samt unikke sportsaktiviteter med bl.a. Danmarks største indendørs klatrevæg. Kulturhuset Nordkraft åbnede i 2009 og byder dagligt på oplevelser i særklasse.

Kulturhuset midt i Aalborg kan nemt tilgås, og med appen Aalborg City, kan du hurtigt finde et sted at parkere i nærheden.

Lindholm Høje

Tag bilen til et af Danmarks helt unikke fortidsminder, Lindholm Høje. To skelsættende historiske epoker mødes her og er pga. det nordjyske klima blevet bevaret.

På Lindholm Høje er der fundet grav- og bopladser fra både den germanske jernalder og fra vikingetiden, herunder 682 grave og 150 skibssætninger. Nord for gravpladsen lå den tilhørende landsby, hvoraf der blandt andet er fundet huse, hegn, brønde og kogegruber.

Området var plaget af sandflugt, og omkring år 1000 dækkede flyvesandet helt gravpladsen, hvorved stensætninger og en nypløjet mark blev bevaret til glæde for arkæologer og besøgende på Lindholm Høje.

Lindholm Høje i Aalborg

Utzon Center

Arkitekten Jørn Utzon er en af de mest berømte aalborgensere. Han er verdenskendt for at have tegnet operahuset i Sydney, der er en af de mest kendte bygninger i verden. Midt på Aalborgs havnefront finder du Utzon Center, som er skabt af Jørn Utzon og hans søn Kim Utzon. Centret er et omdrejningspunkt for arkitektur, design og kunst, hvor du både kan dykke ned i Jørn Utzons liv og karriere samt opleve spændende, arkitektoniske udstillinger.

Aalborg Tårnet

I Byens vartegn kan du nyde en 360-graders udsigt over Aalborg by og omegn. Med Nordeuropas længste udendørs elevator kommer du 105 meter over jordens overflade, og mens du nyder den smukke udsigt, kan der nydes en bid mad i tårnets egen bistro.

På en klar dag kan man se helt til Kattegat og dele af området fra en vinkel, som du ikke har set før.