Måske har du overvejet at leje elbil, men endnu ikke taget springet? Vi har samlet en kør-selv oplevelsesguide i elbil i Jylland til dig, hvis weekenden eller ferien skal fyldes med spændende oplevelser fra danske seværdigheder og attraktioner.

Sådan kommer du afsted på tur i elbil

👉   Find din nærmeste udlejningsstation. Vi har 30+ udlejningsstationer, så du kan finde en tæt på dig.

👉   Vælg en passende elbil til dit behov - lille, mellem eller stor? Se vores udvalg af elbiler og book i dag.

👉   Hent vores samarbejdspartners Q8's opladningsapp, så du nemt kan se ladestationer nær dig på din tur.


Når du lejer elbil hos os, får du altid et ladekabel samt en guide til opladning med, så du nemt og hurtigt kan oplade bilen efter behov. Har du aldrig kørt i elbil før og har spørgsmål, så er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os, så vi kan guide dig. Vi har også samlet de oftest stillede spørgsmål om elbiler, hvor du kan læse mere.

 

1. Tirpitz Museet

Under sandet i det fredede klitlandskab ved Blåvand finder du Tirpitz. Det imponerende museum er skabt af det verdenskendte arkitektfirma BIG og bygget op omkring den gamle Tirpitz bunker fra 2. verdenskrig. Museet rummer fem udstillinger af gangen med fire faste udstillinger, hvor du kan blive klogere på Hitlers Atlantvold og på egen hånd opleve hvordan en bunker ser ud indefra.

Adresse
Tirtipzvej 1
6857 Blåvand

Parkering og opladning
Der er gratis parkering for alle gæster. I Blåvand midtby finder du flere offentlige ladestandere via Q8 Opladningsapp.

Mere information kan findes på deres hjemmeside.

Tirpitz

Foto: Rasmus Hjort

2. Mønsted Kalkgruber

Verdens største menneskeskabte kalkgruber finder du ved Stoholm i Jylland. Mønsted Kalkgruber tager dig gennem 60 kilometers miner med gange så store som domkirker. De ældste gange er udhugget for mere end 700 år siden, mens de nyeste er fra 1900-tallet.

I Mønsted Kalkgruber finder du flere underjordiske søer samt et multimedieshow, der fortæller om områdets historie. Kalkværket blev afviklet i 1980 og i 2003 blev værket gennemrestaureret. Året rundt er det kun 8 grader, så husk varmt og praktisk tøj.

Adresse
Kalkværksvej 8-10
7850 Stoholm

Parkering og opladning
Der er gratis parkering til privatbiler ved Kalkværksvej. Hvis du har brug for lynladning på farten, så kan du køre forbi Q8 ved Kirkebækvej 38 i Viborg.

Mere information kan findes på deres hjemmeside.

Mønsted Kalkgrube

Foto: Mads Dandanell Bennet Gregersen

3. Kongernes Jelling

Oplev vikingetidens største bygningsanlæg og Danmarkshistoriens vigtigste runesten med den danske kristendoms dåbsattest. Det historiske område i Jelling er delt op i henholdsvis et monumentområde med de to høje og skibssætningen med palisadeforløbet samt et gratis Oplevelsescenter, der fortæller historierne om vikingetiden, kongerne og deres byggerier. Hele området er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Adresse
Gormsgade 23
7300 Jelling

Parkering og opladning
I Jelling kan du via Q8 Opladningsapp finde flere offentlige ladestandere. Der er både gratis adgang til museet samt gratis parkering.

Mere information kan findes på deres hjemmeside.

Jellingstenene

Foto: Finn Byrum

4. De Syngende Træer

En lidt anderledes parkoplevelse finder du centralt i Aalborg, hvor træerne kan synge sange fra kendte musikere. Siden midten af 80'erne har store kunstnere fra udlandet plantet fuglekirsebærtræer i Aalborgs bypark Kildeparken, hvor besøgende kan få afspillet et lille medley af de største hits. De syngende træer er alle plantet enten af musikerne selv eller efter deres tilladelse.

Adresse
Kildeparken
9000 Aalborg

Parkering og opladning
Parkering ved Aalborg Kongres & Kultur Center betales i p-automaten ved Kongrescentret, som koster 8,- pr. time. Der er ladestandere ved indkørslen til P-huset, og hvis du har brug for lynladning i Aalborg er Q8 på Scheelsmindevej 2 stedet.

Mere information kan findes på deres hjemmeside.

James Morrison planter et træ