Måske har du overvejet at leje elbil, men endnu ikke taget springet? Vi har samlet en kør-selv oplevelsesguide i elbil på Sjælland og Sydhavsøerne til dig, hvis weekenden eller ferien skal fyldes med spændende oplevelser fra danske seværdigheder og attraktioner.

Sådan kommer du afsted på tur i elbil

👉   Find din nærmeste udlejningsstation. Vi har 30+ udlejningsstationer, så du kan finde en tæt på dig.

👉   Vælg en passende elbil til dit behov - lille, mellem eller stor? Se vores udvalg af elbiler og book i dag.

👉   Hent vores samarbejdspartners Q8's opladningsapp, så du nemt kan se ladestationer nær dig på din tur.


Når du lejer elbil hos os, får du altid et ladekabel samt en guide til opladning med, så du nemt og hurtigt kan oplade bilen efter behov. Har du aldrig kørt i elbil før og har spørgsmål, så er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os, så vi kan guide dig. Vi har også samlet de oftest stillede spørgsmål om elbiler, hvor du kan læse mere.

 

1. Dodekalitten

På en lollandsk mark med udsigt over smålandsfarvandet finder du et enestående monument af stenskulpturer. Monumentet Dodekalitten er placeret på toppen af Lolland med 12 stenfigurer på 7-9 meter skabt af billedhugger Thomas Kadziola. Under monumentet er der indbygget et lydanlæg, der er med til at skabe en helt særlig stemning i døgnets lyse timer året rundt.

Adresse
Kragenæsvej 62
4963 Torrig

Parkering og opladning
Gratis parkering findes ved Kragenæs Havn ved Glentehøjvej, hvor der også er toiletter. Hvis du har brug for lynopladning af elbilen på vej til Dodekalitten, så er Q8-stationen i Nørre-Alslev på Falster et godt bud.

Mere information kan findes på deres hjemmeside.

Dodekalitten på Lolland

Foto: Ingrid Riis

2. Rudolph Tegners Museum og Statuepark

Hvis du har brug for at kombinere natur og kultur, så er Rudolph Tegners Museum og Statuepark et godt bud. Museet og parken ligger midt i det fredede naturområde kaldet Rusland i Nordsjælland og er opført af billedhuggeren Rudolph Tegner. Skulpturerne og monumenterne er markante og iøjnefaldende og rummer med over 300 værker hovedparten af kunstnerens værker.

Adresse
Museumsvej 19
3120 Dronningmølle

Parkering og opladning
Med Q8’s opladningsapp kan du finde ladestandere i Hornbæk, som er 15 minutters kørsel i bil fra Rudolph Tegners Museum. Hvis der er brug for en lynlader på farten, så er Q8 ved Isterød et godt bud. Parkeringen ved Rudolph Tegners Museum er gratis og ligger umiddelbart udenfor museet.

Mere information kan findes på deres hjemmeside.

Rudolph Tegner Museum og Statuepark

Foto: Henrik Sylvest

3. Frilandsmuseet

Et af verdens ældste og største frilandsmuseer ligger nord for København og rummer mere end 100 ældre bygninger fra hele landet. Museet giver et unikt indblik i, hvordan det var at leve i Danmark i gamle dage med huse, gårde, møller og butikker fra perioden 1650-1940.

Museumsoplevelsen er levende og vækkes til live af de mange frivillige, der udfører dagligdagens opgaver præcis som dengang. Frilandsmuseet er især et must ved juletid, hvor det store julemarked byder på en masse mad og aktiviteter for hele familien.

Adresse
Kongevejen 100
2800 Kongens Lyngby

Parkering og opladning
Der er gratis parkering ved Frilandsmuseet ved museets hovedindgang. Via Q8's opladningsapp kan du finde ladestandere nær Frilandsmuseet og flere lynladere i området.

Mere information kan findes på deres hjemmeside.

Frilandsmuseet

Foto: Frilandsmuseet