Mangler du inspiration til din næste kør-selv oplevelse i det skønne danske forår? Vi guider dig til spændende oplevelser i forårsmånederne i Danmark i vores kør-selv guide.


Planlæg din kør-selv tur

👉   Find din nærmeste udlejningsstation. Vi har 30 udlejningsstationer, så du kan finde en tæt på dig.

👉   Vælg en passende bil til dit behov - lille, mellem eller stor? Se vores udvalg af biler og book i dag.

👉   Vælger du en elbil, kan du hente vores samarbejdspartners Q8's opladningsapp, så du nemt kan se ladestationer nær dig på din tur.

 
 
Book en bil
 

8.-17. marts 2024: Århundredets Festival i Aarhus

Den årlige vidensfestival i Aarhus har hvert år et hovedtema, der skal danne ramme om festivalens mange arrangementer. I 2024 er temaet Norden, hvor arrangementer bl.a. vil både omhandle fortid, nutid og fremtid samt sætte fokus på demokrati, klima, natur og biodiversitet og fællesskab. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet i samarbejde med en lang række kultur- og uddannelsesinstitutioner.

Adresse
Festivalen foregår på forskellige lokationer rundt omkring Aarhus C. Læs mere om specifikke arrangementer på Århundredets Festival.

Parkering og opladning
I Aarhus er der fire kommunale parkeringshuse, som er gratis at parkere i efter kl. 19 i hverdage samt efter kl. 16 om lørdagen. Med elbil er de første fire timer gratis i et kommunalt parkeringshus.

Mere information kan findes på Århundredets Festival.

Århundredets Festival

13.-24. marts 2024: CPH:DOX i København

En af verdens største dokumentarfilmfestivaler finder sted i marts i København. Her kan du opleve de bedste og stærkeste dokumentarfilm fra året i ind- og udland. Filmene præsenteres i forskellige biografer rundt omkring i byen, og der vil ved flere forestillinger også være ekstra aktiviteter i form af bl.a. debatter og oplæg tilknyttet. Filmfestivalen er grundlagt ud fra den overbevisning om at en filmfestival ikke kun bør være for de særligt interesserede - det skal være en kulturel begivenhed.

Adresse
Festivalen foregår i forskellige biografer rundt omkring i København. Læs mere om specifikke biografer og forestillinger på CPH:DOX.

Parkering og opladning
Fra 1. januar 2024 blev det et krav, at elbiler skulle betale for parkering på samme vilkår som almindelige brændstofbiler. Det er dog stadigvæk gratis at parkere fra lørdag kl. 17:00 til mandag kl. 08:00.

Mere information kan findes på CPH:DOX.

CPHDOX

4.-6. april 2024: Ordkraft i Aalborg

Ordkraft er en årlig ord- og litteraturfestival i Aalborg, der stiller skarpt på tidens litteratur. Festivalen favner bredt og repræsenterer alt lige fra bestseller-forfattere til mere eksperimentelle værker. Ordkrafts mål er at give liv til det frie ord og rum til litteratur med ånd, sjæl og vind. Festivalen bringer dig i kontakt med nutidens forfattere og ønsker at udfordre dig på opfattelsen af ord og litteratur. Ordkraft afholdes i Nordkraft i Aalborg centrum.

Adresse
Ordkraft (Ved Nordkraft)
Kjellerups Torv 1
9000 Aalborg

Parkering og opladning
Der er parkering lige ved Nordkraft i Aalborg, som i tidsrummet 07:00-23:00 koster 12 kr. pr. time. Derudover kan du med Aalborg City appen nemt finde parkeringsplader og betale for parkering i Aalborg midtby.

Mere information kan findes på Ordkraft.

Ordkraft i Aalborg

13.-14. april 2024: Sci-Fi-Con i Randers

Danmarks største Star Wars og science fiction messe finder igen i år sted i Arena Randers. På messen kan du gå på opdagelse i en verden af film-merchandise og vintage legetøj samt opleve spændende foredrag fra kendte skuespillere og andre markante personligheder fra film og tv. Bliv betaget af hundredvis af dygtige cosplayers på messen og slip fantasien løs. Messen er for alle aldersgrupper.

Adresse
Arena Randers
Fyensgade 1
8900 Randers C

Parkering og opladning
Der er gratis parkering undenfor Arena Randers, og der er yderligere p-pladser ved stadion, som ligger lige ved siden af Arena Randers.

Mere information kan findes på Sci-Fi-Con.

Sci-Fi-Con

11.-13. maj 2024: Naturmødet i Hirtshals

Ligesom vi har Folkemødet på Bornholm, så er det også en tradition, at vi har Naturmødet i Hirtshals. Hvert år gæster mere end 30.000 naturelskere den nordjyske by for at blive klogere på naturen, hinanden og sig selv. Over 3 dage bliver der udvekslet holdninger, viden og naturglæde gennem debatter og oplevelser. Der er over 500+ debatter, samtaler og aktiviteter samt over 80+ stande under de tre dages Naturmøde.

Adresse
Havnegade 2
9850 Hirtshals

Parkering og opladning
Under Naturmødet kan man parkere på alle offentlige P-pladser samt på P-pladsen ved Norgeskajen og på Leret ved siden af Hirtshals Camping.

Mere information kan findes på Naturmødet.

Naturmødet